Passie en het goede leven …

Aangenaam! Wij zijn Karin en Arno, de trotse eigenaren van Bed & Breakfast Hof van Ophoven in Sittard.

Onze droom werd werkelijkheid in Nederland.

Het leven gaat zoals het gaat, zo ook het onze. Onze gezamenlijke droom: ‘Ooit een B&B starten in Frankrijk’, liep iets anders. Toen eind jaren ’90 de mogelijkheid op ons pad kwam om het perceel grenzend aan ons woonhuis te kopen, was de keuze snel gemaakt.

Jaren hebben wij besteed aan de kleinste details om de authentieke boerderij uit 1850 in volle glorie te herstellen. Sinds enkele jaren vindt u er een luxe Bed & Breakfast met twee gastenverblijven, voor eenieder die – in alle luxe – wilt genieten, ontspannen en bijkomen in het mooie Sittard.

We delen onze intense passie voor het goede leven. Kwaliteit, luxe, gastvrijheid, goed en eerlijk eten, mooie wijnen en oog voor detail; ze maken het leven – in onze ogen – een stuk aangenamer.

Arno heeft een grote liefde voor de natuur en alles wat groeit en bloeit, en dat is te zien. Onze royale tuin – van maar liefst 1200 m2 – is een oase van rust en ligt er prachtig aangelegd en verzorgd bij. Dit dankzij de inspanningen van Arno die als ondernemer van een hoveniersbedrijf de tuin tiptop in orde houdt.

Karin komt uit een horecafamilie, dus gastvrijheid is haar met de paplepel ingegeven. Tóch is zij in eerste instantie een andere weg ingeslagen vanwege haar liefde voor mensen, hun gezondheid en de natuur. Haar praktijk voor natuurgeneeskunde, gezondheidstherapie en coaching combineert zij nu met veel passie en plezier samen met B&B Hof van Ophoven.

Spontane en mooie gesprekken met gelijkgestemden waar wederzijdse kennis en ervaringen gedeeld worden, zijn voor Karin en Arno een verrijking. Ze komen beiden uit grote families waar samen tijd doorbrengen en aandacht hebben voor elkaar belangrijk waren én zijn. Dit hebben ze dan ook doorgegeven aan hun twee – inmiddels volwassen – kinderen.