Omgeving

Sittard ontdekken is een absolute aanrader – en nee, we zijn niet bevooroordeeld als inwoners van deze historische stad. Het is niet voor niets dat Sittard behoort tot de top 5 van mooiste vestingsteden van Nederland.

B&B Hof van Ophoven is – op loopafstand van het historische centrum – een perfecte uitvalsbasis om Sittard en omgeving te ontdekken.

Wij hebben voor u een kleine greep uit de vele mogelijkheden die het sfeervolle Sittard te bieden heeft, samengesteld.

Ontdek wandelend de oude binnenstad

Liefhebbers van geschiedenis ontdekken Sittard het beste te voet. Er zijn diverse stadswandelingen en routes beschikbaar. Wie weet ontdekt u zelfs nog wel een aantal geheime tuinen in de stad…

Sittard is een winkelwalhalla

Wist u dat er in Sittard maar liefst 100 verschillende speciaalzaken zijn – van groot tot klein? Van hippe concept stores tot kleinschalige speciaalzaken op het gebied van mode, design en interieur. Voor winkelliefhebbers zijn er een aantal leuke winkelroutes opgesteld om niets moois te missen. Onze favoriet: de Meiden van Sittard-route.

Verwen uw smaakpapillen

Sittard heeft op culinair gebied veel te bieden: van een kopje koffie met lekkernij, tot een heerlijke lunch of een uitgebreid diner. Aan de historische Markt en de omliggende straten vindt u veel terrassen, restaurants met keukens uit de hele wereld en kroegjes waar u de laatste speciaalbieren kunt proeven. Van trendy tot klassiek… Sittard heeft voor ieder wat wils.

Als levensgenieters en genieters van goed en lekker eten geven wij u graag een aantal tips op basis van uw wensen en naar welke ambiance uw voorkeur uitgaat.

Ontdek het Limburgse landschap per fiets

Niet alleen de stad is het bezoeken meer dan waard. Zowel in zuidelijke als noordelijke richting zijn tal van prachtige fietsroutes te vinden voor beginners tot gevorderden.

Graag informeren wij u ter plekke waar u fietsen kunt huren.

Sittard gezien?

Dan zijn er nog genoeg mogelijkheden op een half uur rijden afstand. Te denken valt aan: Maastricht, Roermond, Valkenburg, Gangelt (D) en Maaseik en Maasmechelen (B).

Visit Zuid-Limburg en VVV Sittard-Geleen bieden uitstekende informatie om zowel Sittard als omgeving nader te verkennen. 

 

B&B Hof van Ophoven
Tuin B&B Hof van Ophoven
Tuin B&B Hof van Ophoven